Nederlands | → English

Alik Assatrian, kunstschilder en filmmaker in Den HaagAlik Assatrian

Curriculum Vitae

Mijn volledig CV met werkervaring en projecten kun je hier downloaden:

Download CV Alik Assatrian

Ik ben in 1960 geboren en opgegroeid in Armenië. Al vanaf mijn jonge jaren schilderde ik zelf vaak en veel. In mijn geboorteland heb ik een opleiding gevolgd tot, en gewerkt als, kunstdocent.

Alik AssatrianAlik Assatrian

Anders Bekeken

In 1993 ben ik naar Nederland gekomen. Via wat omzwervingen ben ik in 2002 terecht gekomen bij atelier Anders Bekeken in Den Haag, waar ik tot 2016 met veel plezier heb gewerkt. Het is een plek waar mensen met een achtergrond in de psychiatrie of met psychosociale problematiek zich kunnen ontwikkelen in de kunst. Ik begeleidde hen in dit proces.

Vanuit deze achtergrond coach en begeleid ik graag mensen. Ik help kunstenaars in hun ontwikkeling, zowel praktisch als mentaal. Ook begeleid ik mensen met psychische problemen, met name mensen die last hebben van dwanggedachten.

Schilderen

Daarnaast geef ik aan groepen en individueel workshops in vele kunstrichtingen, bijvoorbeeld abstract schilderen en portretschilderen in verschillende technieken en stijlen. Gelukkig blijft er voldoende tijd over om zelf te schilderen en om naar kunst van anderen te kijken, want dat is nog altijd mijn lust en mijn leven.

Film

Een andere passie van mij is het maken van films. Het biedt mij de mogelijkheid om verhalen te vertellen, waarvan ik er meer dan genoeg heb. In totaal heb ik inmiddels zeven films gemaakt (scenario, regie, camera, productie), waarvan sommige succesvol op de Europese filmfestivals zijn vertoond. Daarnaast heb ik gewerkt als art-director bij verschillende andere regisseurs.

Curriculum Vitae

Mijn volledige CV met werkervaring en projecten kun je hieronder bekijken en downloaden:

Download CV Alik Assatrian